Elektrotechniek

Een elektrotechnische installatie is belangrijk om het woon- en werkgemak te vergroten. Je kunt hierbij denken aan een volledige installatie van de meterkast, maar ook aan de verlichting van een etalage of het plaatsen van rookmelders valt onder de elektrotechniek. Martijn Kuik Installatietechniek denkt met je mee en adviseert je op een uitstekende manier om zo tot een installatie te komen die bij jouw situatie past. Wij kunnen je onder andere van dienst zijn met het vervangen van de meterkast, de tuinverlichting en de NEN 1010 inspecties van elektrotechnische installaties.

Welke diensten leveren wij

  • Installatie van meterkasten
  • Volledige installatie bij renovatie of nieuwbouw
  • Stopcontacten verleggen of bijmaken
  • Verlichting voor tuin, woning of winkel
  • Noodverlichting
  • Plaatsen van rookmelders
  • NEN 1010 inspecties
Martijn Kuik Installatietechniek staat voor je klaar om de elektrotechnische installatie te leveren en installeren

De installatie van meterkasten

Een goed aangelegde meterkast en groepenkast vormen de basis van je huishouden of bedrijf. Deze vormen immers het hart van het elektriciteitssysteem. Het is van groot belang dat dit goed in elkaar zit, zodat de stroom op juiste wijze geleid en verspreid wordt door de hele woning of het hele bedrijf. Martijn Kuik Installatietechniek helpt je met het verplaatsen, vervangen en het aanleggen van de meterkast.

Volledige installatie bij renovatie of nieuwbouw

Ga je een nieuwbouwwoning bouwen of is je huidige woning aan een grote renovatie toe? Martijn Kuik Installatietechniek staat voor je klaar. Licht- en krachtinstallaties zijn dan ook de basis voor elke woning en elk bedrijfspand. Met de volledige installatie zorgen wij ervoor dat zowel de aansluitingen van huishoudelijke apparaten tot aan de grote installaties bij agrarische bedrijven goed hun werk kunnen doen.

Verlichting voor tuin, woning of winkel

Een goede verlichting draagt bij aan het creƫren van een prettige woon- en werkomgeving. Met de juiste installatie zorgt Martijn Kuik ervoor de ruimte op de juiste wijze te verlichten en zo een prettige woon- en werksfeer te creƫren. Een installatie voor verlichting is opgebouwd uit componenten, zoals armaturen, lichtbronnen en apparatuur voor lichtregeling. Wij zorgen ervoor dat deze componenten nauwkeurig op elkaar worden afgestemd, om tot het gewenste eindresultaat te komen.

Noodverlichting

Een ander onderdeel van de elektrotechniek is de noodverlichting. In scholen, winkels en andere gebouwen is noodverlichting van groot belang voor de veiligheid. Wanneer de stroom uitvalt of bij andere calamiteiten, dient de noodverlichting optimaal te blijven functioneren. Noodverlichting dient dan ook aan verschillende normen, wetten en regels te voldoen. Wij helpen je de noodverlichting aan te sluiten volgens de bestaande normen, wetten en regels, zodat jij ten alle tijden over een goed werkende noodverlichting beschikt.

NEN 1010 inspecties

NEN 1010 staat voor Nederlandse Norm voor laagspanning installaties. Bij veiligheidskeuringen op basis van NEN 1010 wordt gecontroleerd op de veiligheid, deugdelijkheid en doelmatigheid van de elektrische installatie. Je wilt dat de elektrische laagspanningsinstallatie deugdelijk en veilig functioneert, want dit voorkomt onnodig uitval en problemen binnen je woning of bedrijf en organisatie. Op het moment dat je de nieuwe of gewijzigde installatie in gebruik neemt, is het dan ook aan te raden de installatie te laten controleren. Martijn Kuik Installatietechniek doet deze inspectie of controle graag voor je. Na uitvoering van de herstelwerkzaamheden ontvang je dan ook een herstelverklaring waarmee je kunt aantonen dat jouw vaste elektrische installatie goedgekeurd en veilig is.